Златисти картофени кюфтета със сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 2 кг
сирене – 400 г
яйца – 2 бр.
сол
черен пипер
чубрица
магданоз
брашно
яйца – 4 бр.
ЗА СОСА
кисело мляко – 1 кофичка
майонеза – 2 с.л.
чесън
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се варят в подсолена вода.

Когато са готови, ги настъргваме заедно със сиренето, добавяме подправките и двете яйца. Оставяме в хладилника за няколко часа.

Оформяме кюфтенцата, овалваме в брашно, после и в разбити яйца (2 бр.). По този начин никога не се пръскат. Пържат се до златисто.

За тези картофени кюфтета приготвяме и чеснов сос от 1 кофичка кисело мляко, 2 супени лъжици майонеза, чесън, копър и сол.

Сервираме златистите картофени кюфтета със сирене. Стават чудни!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *