ЗЛАТНИ И ДИАМАНТЕНИ СВАТБИ! 51 семейства от Дупница подновиха брачните си клетви в Деня на християнското семейство, сред тях и родителите на полицейския шеф Б. Динев

51 семейства от община Дупница подновиха брачните си клетви в Деня на християнското семейство вчера, 6 от тях празнуваха диамантена сватба, а 45 – златна. По традиция ритуалът, който се извършва за шеста поредна година, беше воден от началника на ГРАО в общината Драгостина Мутафчиева-Ковачка.

Брачните двойки бяха посрещнати с погача и мед в един от ресторантите в града от талантливите танцьори от ФТА „Актавис“ – Дупница с ръководител режисьор-хореографа Воин Войнов. На празника присъстваха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на ОбС инж. Емил Гущеров, заместник-кметът Крум Милев…

Семейство Невена и Йордан Малоселски са едни от участвалите в ритуала. Женени са през 1958 г. „Аз съм дългогодишна медицинска сестра и съм работила в детска ясла, а съпругът ми е началник гара. Имаме двама синове и трима внуци. Рецептата ни за щастлив семеен живот е обич, уважение и разбирателство“, споделиха семейство Малоселски.

Семейство Светла и Георги Георгиеви празнуваха златна сватба. Те сключили граждански брак през 1968 г.

Родителите на началника на полицията в община Дупница Борислав Динев – Добринка и Кирил Диневи, също бяха сред щастливците на тържеството.

„За шеста година правим с най-голямо удоволствие това събиране и, вярвайте, всеки път от вас – хората с толкова дълъг житейски опит, ние получаваме по някой урок. 50-60 години семеен живот какво предполага… Предполага, че Вие сте възпитавали, учили вашите деца най-вече на търпение и компромис. Това съм запомнил от тези срещи. Аз съм по-скромен, догодина, живи и здрави, ще направя 30 години семеен живот”, каза кметът Методи Чимев при откриването на церемонията. Най-възрастната двойка – учителите дефектолози Цветанка и Димитър Тунчеви, поднесоха вкусна домашна погача и мед на най-младото семейство Моника и Борислав Методиеви, за да бъде щастлив и сладък като меда техният живот. Моника е педагог по професия, а Борислав е международен шофьор.

Всички брачни двойки официално подписаха своите свидетелства едновременно за летописната книга на община Дупница и получиха плакет от кмета Методи Чимев.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *