Златни правила на фъншуй за щастлив живот

Пази се от ъгли

Според фън-шуй издаденият ъгъл, насочен към вас – било то ъгълът на масата, на шкафа или друг, изпраща „отровни стрели”, които ще ви оставят не само без взаимност, но и без пари, здраве и късмет.
 

Не се здрависвай през прага

Прагът е енергийна преграда, разделяща два свята: от едната страна е „своят”, от другата – „чуждият”. Незримата граница пречи да се установи контакт, затова вещите и енергията, предадени през прага, са изгубени и за двата свята поради разрушената връзка между „участниците в контакта”.
 

Не готви в лошо настроение

Това е съвет от майките и бабите към начинаещите млади домакини. По-старото поколение е абсолютно право: храната поема околната енергия, а ние, поглъщайки същата тази храна, получаваме заедно с калориите и витамините и съответния енергетичен заряд. Супите и кюфтетата, „заредени” с конфликти, новини за поредния терористичен акт или с емоциите, породени от току-що гледания филм на ужасите, са напълно способни да отровят семейството.
 

Не стой зад гърба

Така казваме и неволно настръхваме дори и зад гърба ни да се е оказал близък човек. И причината не е само в древния инстинкт, който ни кара да се страхуваме от прокрадващия се враг, а в това, че заплаха носи сам по себе си незащитеният тил. Липсата на опора и подкрепа откъм гърба във фън-шуй се смята за слаба енергийна позиция. Това важи както за хората, така и за жилищата. Зад гърба ви трябва винаги да се намира стена или поне екран, а тилът на вашия дом обезателно трябва да е защитен от висок хълм или най-малкото от съседна сграда.
 

Не стой в ъгъла

Това е още една крайно неблагоприятна според фън-шуй позиция. Ъгълът се смята за място, способно да „изпие” енергията на човека като домашен вампир. Неслучайно палавите деца са наказвани в ъгъла, за да изгубят излишъка от хулиганската си енергия (внимавайте да не прекалите с наказанието).
 

Не се оглеждай в напукано огледало

Според фън-шуй вредни са не само спуканите, но и огледалата с рисунки или други повърхности, раздробяващи изображението. Всичко, което разрушава енергетиката, се отразява, на първо място, върху здравето.
 

Огледалце в джоба пази от врагове

Смята се, че при среща с недоброжелател помага скритото в джоба огледалце, разбира се, насочено с отразяващата повърхност навън. То ще оттласне от вас всички лоши помисли и намерения, както и цялата негативна енергия, насочена против вас. За защита на дома от неблагоприятно влияние можете да окачите огледало над вратата или прозореца.
 

Не посочвай върху себе си

Така предупреждаваме човека, който разказва за нечие заболяване или недъг. Според фън-шуй механизмът на урочасването в този случай е следният: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. А едновременно назовавайки и болестта, даваме на този заряд съответната „окраска” – изпълваме го с точна информация за диагнозата.
 

Не се връщай от прага

Спомнете си какво казахме за праговете. Прескачането „от свят в свят” е силно енергоемко – добре го знаят заклетите пътешественици, които често преминават границите между държавите. Ако се налага да се върнете, възстановете силите си – приседнете (заемете сили от дома), огледайте се в огледало (отразявайки, енергията се удвоява).
 

Премини под дъгата и ще бъдеш щастлив

Разбира се, тези, които си спомнят уроците по физика, знаят, че това по принцип е невъзможно. Но дори само да видите дъга – символ на Небесните врати, се смята за добър знак. А фън-шуй препоръчва „да опитомите” дъгата и да я заселите в дома си. Ето защо са благоприятни входовете във вид на арки – преминавайки под тях, всеки път сякаш преминаваме под дъгата и получаваме защитата на Небесата…

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *