Злодеи потрошиха с метални пръти косачка за 20 000 лв. на отбор от третия ешелон на Югозапада

Злодеи съсипаха косачка за 20 000 лв. на отбор от третия ешелон на Югозапада. С нея поддържа терена в своя дом стадион „Искър“ тимът на „Рилски спортист“. Безценният инвентар е унищожен със забити метални пръти, които потрошили машината, пусната в действие в първия ден след падането на забраната за тренировки.

„Някой съвсем упорито иска да затрие футбола в Самоков. Явно е дошъл редът и на този спорт, след като ските и славата им отдавна са в небитието, без необходимата подсилка от институциите в града“, коментираха фенове.

Притесненията си за умишлен саботаж споделя и клубното ръководство. Прътите са стърчали над земята едва десетина милиметра, но достатъчни да нанесат непоправими щети. Работникът, който отговаря за подръжката на терена, не ги е видял от високата трева и е станало непоправимото – щети по режещата част, скъсан ремък и още куп други поражения.

В последните години спонсор на „Рилецо“ е ексцентричният и устат бос на елитния „Локомотив“ /Пд/ Христо Крушарски, а председател на Управителния съвет е Димитър Джоргов. Съоръжението е общинско, но отдадено за безвъзмездно ползване от футболния клуб. Това не е първият случай, в който има посегателство срещу имуществото. През 2014 и 2017 г. бяха счупени близо 100 седалки, изкъртени  полиетиленовите платна от резервните скамейки, също и 20 метра от оградната мрежа, а посред бял ден изорано част от игрището. Извършителите обаче не получиха възмездие и хулиганските прояви вече са рецидив.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *