Знаков български гангстер влиза за 7 години в щатски затвор!

Седем години затвор за Георги Мартов-Мицубишито и две години освобождаване под надзор (supervised release) с много условия отсъди в четвъртък съдия Роналд Гузман за сочения за лидер на група за измами с кредитни карти.

Мартов вероятно ще стои в затвора още около година като се приспаднат над 3 години в ареста и добро поведение и курсове срещу зависимости. Мицубишито се изправи пред съдията Гузман и изрази своето съжаление за грешките, които е допуснал и които са наранили неговото семейство. Преди заседанието на съда той изпрати двустранично писмо до съдията, в което моли за снизхождение, съобщава bg-voice.com. Прокуратурата искаше от 9 до 11 години затвор за Мартов, сочейки неговата роля като организатор на престъпната схема за скимиране и източване на кредитни карти.

При определянето на присъдата съдия Гузман каза, че доказателствата сочат, че именно Мартов е ръководил схемата, контролирайки потока и разпределението на кредитните карти между момчетата и е задържал най-голяма част от откраднатото. Неговите адвокати искаха значително намаление на присъдата – на 43-55 месеца, което означаваше, че Мартов щеше да излезе веднага от затвора. Адвокатите обясниха пред съда и в серия документи и подписани показания от специалисти, че тежкото детство на Мартов, разбитата му мечта да стане олимпийски шампион по плуване и злоупотребата с наркотици и болкоуспокояващи след несполучия в бизнеса и серия от операции, са направили българина ирационален и неспособен да взима правилните решения. В един момент Мартов взимал до 44 таблетки от силното болкоуспокояващо Vicodin. Експертите на защитата изграждат образа на мъж, зависим или от дрога, или от хазарт, чиито странични ефекти оказали влияние върху престъпното минало на Мартов. Адвокатите на Мицубишито смятат, че още време зад решетките няма да постигне допълнителен ефект, тъй като българинът е осъзнал  грешката си, а държавата ще похарчи около 200 хиляди долара, за да го издържа като затворник, а след това ще го депортира в България. Мартов е със зелена карта в САЩ.

През септември м.г. Мартов се призна за виновен по едно от общо 28 обвинения, които варираха от измама чрез електронно устройство, конспирация за пране на пари и пране на пари. Мартов в крайна сметка се призна само по едно обвинение – номер 18: за измама по електронен път, извършено в съучастие и с помощта на Иван Коцелов, Михаил Петров, Деян Славчев, Георги Вангелов, Светослав Неделчев и приятелката на Мицубишито Нушка Колева. Описаната схема, по която Мартов се признава за виновен, е ощетила множество жертви с над 200 хиляди долара. Техните номера на кредитни карти и ПИН кодове са били откраднати и след това източени под координацията на Мартов.

Схемата за кражби на номера на кредитни карти и източването им действала поне от 2010 година насам на няколко континента. Краят на групата идва през март 2014 година, когато при съвместна операция на ФБР и ДАНС 17 души са арестувани в Чикаго и в София.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *