Знамето за световното младежко първенство на алпийците пристигна в Банско

Знамето за световното младежко първенство на алпийците пристигна в столицата на форума Банско. Планинският топкурорт под Тодорка бе избран единодушно за домакин на престижната надпревара, която за първи път се организира в страната ни и е насрочена за март 2021 г. Символът на шампионата на планетата бе донесен от директора на състезанието и на Световната купа Виктор Гичев. На него му го връчиха в норвежкия зимен център Нарвик, където се проведе тазгодишното издание, което бе прекратено заради пандемията от коронавирус. В скандинавската държава приносителят изпълняваше функциите на технически делегат на ФИС. Всички са много оптимистично настроени за предстоящото първенство в Банско. Единодушно се отчита като голям плюс, че непосредствено преди шампионата тук има световна купа за мъже“, заяви Гичев.

В Нарвик България беше представена от четирима състезатели, двама от тях – Георги Ергин и Калин Златков, възпитаници на СК „Юлен“ /Банско/. Квартета допълваха Константин Стоилов и Ева Вукадинова. В спускането Ергин финишира 26-и, с което записа най-доброто класиране на наш алпиец от 30 г. насам.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Силвия

    Айде вече да е догодина, да няма коронавирус, а само готини и положителни събития като световното в Банско…Чакам, с нетърпение при това.

    Отговори
  2. Юлия

    Супер, задава се поредно готино спортно събитие в Банско. С нетърпение ще чакам март месец, убедена съм, че дотогава няма да има и следа от гадния вирус и ще се изкефим максимално на световното младежко първенство.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *