Зрелищна катастрофа! Тир се обърна, тонове ечемик се изсипаха на пътя

Зрелищна катастрофа е станала вчера местността „Трите вятъра” в Котел. ТИР се обърна и разпиля товара си. Котленски проход остана затворен за близо 2 часа. Най-вероятната причина за поредния зрелищен инцидент в този участък от пътя Котел-Омуртаг отново е несъобразената скорост, пише Котел нюз.

Водачът на катастрофиралия Мерцедес още в състояние на шок сподели, че буквално не е разбрал как се е случило. „Чу се силен пукот и трясък, след което за секунда камиона вече се обърна. Не съм карал с висока скорост скорост, завои са, а и все пак е изкачване”.

Натовареният с 25 тона ечемик ТИР е пътувал за крайна дестинация Церковски. Въпреки, че своевременно е оказана спешна помощ на водача от пристигналия спешен екип, той е отказал да бъде хоспитализиран.

Видимо изпитващ страдание от натъртванията и няколкото порезни малки рани след удара на кабината в платното, 53 годишният водач стоеше неизменно до своят камион и с каквото можеше помагаше на органите и службите за пътно поддържане. За да бъде изправен преобърналият се камион, от Сливен пристигна специализираната техника.

За времето, в което работеха машините, а движението беше спряно от двете страни на инцидента. След като авариралия камион беше изтеглен от гигантската  репатрираща машина, движението беше пуснато а образувалите се по километър и половина колони в двете посоки, с адекватна регулация от страна органите на КАТ, за кратко време преминаха в редови трафик.

Служители на пътноподдържащата фирма почистиха и обезопасиха района, а по късно от спедиторската фирма разпиляният товар край шосето е бил претоварен в друг камион. Въпросният участък е известен на всички със своите коварни завои, големи виражи и предпоставки за изхвърляне от самия завой. Като статистика в заключени ще добавим, че в последните няколко години конкретно на този завой и на другите два в непосредствена близост, камиони изсипваха какво ли не. То не бяха мокри кърпички, пилета, зеленчуци, стъклопакети, зърно, бира, дори и битова техника.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *