HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Зрелищно задържаните край Сандански крадци се споразумяха с прокуратурата, влизат за половин година в затвора

Само 24 часа след като бяха задържани при зрелищна акция на Е-79, край мотел „Мамин Кольо” в Сандански, софиянецът Цветан Христов и Александър Златков от с. Мировяне, които са група за домови кражби, влизат в затвора за половин година по бързото производство.

Вчера, минути преди приключване на работния ден в Районен съд – Сандански, е вкарано решение за одобряване на споразумение, постигнато между разследващ прокурор и обвиняемите. Пред прокурора и двамата са се признали за виновни за това, че на 18 май в жк „Спартак” в Сандански в съучастие като съизвършители са влезли в чуждо жилище, собственост на Надка Дюлгерова, като са употребили сила и са разбили входната врата на апартамента. За това нарушение законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години. Цв. Христов и Ал. Златков са се съгласили да изтърпят наказанието лишаване от свобода ефективно за срок половин година.

В седемдневен срок в Районен съд – Сандански предстои да бъде насрочено дело и съдът ще трябва да излезе с решение дали ще бъде одобрено постигнатото споразумение между прокуратурата и нарушителите.

Както „Струма” писа в четвъртък малко след 10.30 ч. полицаи от РУП – Сандански задържаха след успешна операция двамата крадци и пътуващата с тях жена, за която е установено, че няма отношение към извършеното престъпление, и е освободена. Със заповед за задържане до 24 часа те са вкарани в следствения арест в РУП – Сандански и там ще останат до произнасяне на присъдата.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *