Зрелостниците от 4 гимназии в Дупница дефилираха по червения килим

Дупница замръкна в празнично настроение в деня на бала на абитуриентите от града. Зрелостниците дефилираха по червения килим на площад „Свобода“ пред стотици свои близки, приятели…

Първи преминаха по червения килим 130-те абитуриенти от гимназия „Христо Ботев“ с директор Геновева Ризова. На сцената се качиха последователно абитуриентите от петте паралелки: 12 „а“ с класен ръководител Надя Ортакчийска, 12 „б“ с класен ръководител Мариана Петрова, 12 „в“ с класен ръководител Николина Котева, 12 „г“ с класен ръководител Валентина Шаламанова и 12 „д“ с класен ръководител Татяна Кръстовчева.

С разкошна дълга черна рокля се открои дъщерята на общинския съветник и финансов директор на частната болница в Дупница инж. Костадин Костадинов – Марианна. Тя ще учи медицина в София. Дъщерята на директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Дупница Таня Петрова – Станислава, бе облечена в дълга черна рокля с пера. Младата дама ще учи право също в столицата. Синът на бизнесмена Асен Мицов – Иван, бе облечен в елегантен костюм. Той ще учи туризъм и хотелиерство в чужбина. С разкошни дълги рокли, които още повече подчертаваха чара им, бяха Анита Щерева, която ще учи психология, и Карина Стоичкова, която е приета за студентка в специалност „Национална сигурност”.

На сцената след тях се качиха 48 възпитаници от 12 „а“ клас с класен ръководител Екатерина Тачова и 12 „б“ клас класен ръководител Люсияна Димитрова на ПГ по облекло и стопанско управление в Дупница с директор Борис Кръстев. С прекрасна рокля бе чаровната Цветелина Цветкова. Всички абитуриенти показаха своя чар на сцената.

Много красота и елегантност показаха на сцената и 45-имата възпитаници от 12 „а“ клас с класен ръководител Даниела Андонова и 12 „б“ клас с класен ръководител Надя Василева от СУ „Св. П. Хилендарски“ – Дупница с директор г-жа Виолета Инкьова.

След тях на сцената се качиха 48 възпитаници от 12 „а“ клас с класен ръководител инж. Величка Милчева и 12 „б“ клас с класен ръководител Даниела Доцина от ПГ по хранително-вкусови и химични технологии – Дупница. В прекрасна рокля се открои и Таня Андонова, която ще учи криминална психология, а сред кавалерите – Венцислав Иванов. С тях дефилираха и близначките Ивана и Любомира Пандурски.

Със стил и елегантност блестяха и 74-мата абитуриенти от четирите паралелки на ПГ „Акад. Сергей П. Корольов“, 12 „а“ с класен ръководител инж. Ирена Величкова, 12 „б“ с класен ръководител Нели Заячка, която беше удостоена с приза „Учител на годината 2019“ в категория „Учител в средно образование“, 12 „в“ клас с класен ръководител Биляна Маринова и 12 „г“ с класен ръководител Гергана Николова…

С елегантен костюм бе световният и европейски шампион по кикбокс на България от СК „Патриот“ – Дупница Доброслав Радев. Очарователната Йоанна Ортакчийска беше с дълга рокля в цвят пепел от рози. Тя e приета архитектура във ВСУ „Любен Каравелов”. Синът на семейство Георги и Лили Найденови – Паоло, пък ще учи „Национална сигурност”.

Всички класни ръководители и директори на учебните заведения пожелаха успех и попътен вятър на своите възпитаници.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *