HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Зрители на мача „Пирин“-„Септември“ бесни: Прибраха ни водата на входа, за да можем да им я купуваме по 70 ст. чашата

Заповед на ОФК „Пирин“ на съботния мач между орлетата и „Септември“ на входа на стадиона да бъдат конфискувани и бутилките с минерална вода без капачки, което до миналата седмица бе позволено, ескалира сериозно напрежение сред зрителите на стадиона. Причината бе изпепеляващата жега и чешмичката само с 2 чучурчета, пред която по време на цялата среща се извиваха опашки. Недоумението от крайната мярка да се влиза в стадиона без капка вода прераства в открит гняв, след като стана ясно, че на будката в стадиона жадните могат да си купят пластмасова чаша с живителната течност, но срещу сумата от 70 стотинки.

„Накараха ни да оставим бутилките на входа и обясниха, че ще се раздават чаши с вода вътре”, разказа за вестник „Струма“ Димитър Станишев, който работи в голяма германска компания в столицата, но за уикенда се върнал специално в родния Благоевград, за да подкрепи любимите орлета. „Никой обаче не спомена, че чашата с вода струва близо левче. Да са живи и здрави пенсионерите на тия температури. Добре че на никого не му стана лошо. Да, има чешмичка на стадиона, но познай колко време се редиха хората на нея. Попитах на будката, където продаваха водата, може ли една празна чаша, за да си я напълня от чешмата, отговориха ми, че не може. Не намерих обаче кого да попитам защо на мен не ми дадоха да си вкарам шишето с вода, а на няколко души бяха позволили да внесат галони с бира.

Във всички случаи това ми е първи и последен мач за сезона”, категоричен бе Станишев, който е известен и като първият детски кмет на Благоевград.

„Нямаме нищо общо с решението какво, къде и по колко да се продава на стадиона, защото за времето на съответната футболна среща ние го даваме под наем на ОФК „Пирин“ и отборът си поема сам цялата организация”, обясни пред вестник „Струма” Валентин Михов, директор на общинското звено „Спортни имоти“, което иначе стопансва стадион „Хр. Ботев“. „По тази причина на мачовете самият аз влизам в стадиона само след като покажа пропуск. А за водата съм съгласен – прибират се бутилките, защото зрителите ги хвърлят по игрището. Но искам да кажа, че не ги хвърля агитката, които са млади момчета и най-много малко шум да вдигнат, а го правят мъже на моята възраст, около 50-те. Те са и тези, които псуват футболистите, и то псуват нашите момчета. Това не мога да го разбера – като искат да хвърлят и псуват, защо не си седят пред телевизорите у дома да замерят екрана, а идват на стадиона да демонстрират възпитанието си. Но това е друга тема. В крайна сметка на стадиона има не една, а две чешмички, и ако зрителите искаха, можеха даже да се изкъпят. И без това на този мач  бяха не повече от 300-350 души. И това не мога да си го обясня. Уж сме футболен град, а зрителите спряха да идват. По-рано на мачовете поне по 1000 души влизаха на стадиона, вярно, че половината бяха с пропуски, но все пак имаше интерес. Защо сега е така, нямам обяснение”, коментира В. Михов.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *