Зъболекарите посочиха продукта, който предпазва зъбите от кариес

Всеки един от нас иска да е здрав и да изглежда добре. В днешно време обаче тази задача се усложнява все повече. Замърсяването, вредните продукти, с които се храним, липсата на почивка и здрав сън – всяко едно от тези неща има негативни последици върху организма ни.

Освен това често си вредим заради невежество. Така например смятаме сиренето, че не е диетичен продукт, защото има доста мазнини. В същото време обаче то съдържа спермидин – вещество, което предотвратява развитието на чернодробна фиброза и хепатоцелуларен карцином – двата най-често срещани вида рак на черния дроб.

Учените също установиха, че сиренето подобрява имунната система, пише Zdrave.to. Малко парче сирене има добър ефект върху работата на имунната система при възрастните хора. Това е при условие, че редовно се консумира този продукт.

Изследователите доказаха и така наречения “френски парадокс”. Поради големия брой сирена в диетата на французите, представителите на тази нация живеят дълго и боледуват по-рядко, а също така има по-малка вероятност да страдат от сърдечни заболявания. Затова сиренето влияе върху дълголетието и здравословния живот.

Учените от Американската академия по обща стоматология откриха, че сиренето помага за запазване на зъбите. То създава защитен слой около емайла и по този начин предпазва зъбите от повреда и влошаване.

Експериментите показват, че ако намалите дневните си калории и увеличите приема на сирене, кисело мляко и нискомаслено мляко, това ще ви помогне да отслабнете по-бързо. По-специално става дума за мастните натрупвания на стомаха.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *