Иван Нейков: Поскъпването на газа неизбежно ще се отрази на цената на стоките

Рано или късно поскъпването на газа ще се отрази на цената на стоките. Така коментира в предаването „Тази сутрин“ по бТВ бившият социален министър Иван Нейков по повод 30-процентното поскъпване на природния газ.

„Много голяма част от стоките, които ползваме и купуваме, имат връзка с енергоносителите, най-вече с цената на газа“, обясни той.

Според него българите все повече ще разчитат на помощ от държавата. Нейков посочи, че проблемът не е в липсата на пари.
„Проблемът е в капацитета на държавата. Ако не можем да предоставим услугите на хората, те няма да усетят държавата. През последните седмици усещам и се боя, че Министерството на труда и социалната политика като че ли няма готовността и капацитета да го направи. Ние искаме да помогнем на най-нуждаещите се. Това е логиката на социалната политика. Вместо да търсим кои са те, ние вече втора година помагаме наред, в резултат на което парите не отиват там, където трябва“, обясни бившият социален министър.

Според Иван Нейков мораториумът върху цената на тока, парното и водата не е бил грешно решение, ако помогне на част от хората да преживеят по-леко зимата.
„Ако мораториумът даде време и намерим отговора, всичко ще е наред“, допълни той.

По думите на Нейков България все още няма инструменти, с които хората да се насърчат да инвестират в собствената си квалификация, което води до ръст в доходите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *