Иван Стойнев записа 16-и албум с вокална група „Тип-топ”

Кюстендилската вокална група „Тип-топ” на Иван Стойнев записа албума си„Мое сърце”, който съдържа 12 песни, както и две инструментални – с коледни и фолклорни мотиви. „Това е дълъг труд на децата, 16-и албум поред от 1989 година. Е, естествено, за това време сме имали и творческа пауза, насъбра се много материал. Дори през 1992 година имаме касетъчен албум”, коментира Иван Стойнев.

Негов близък, Наско Янкулов – един от най-добрите продуценти, го подсетил да започне да издава албуми. „Срещна ме и ми каза: „Е, хубаво, ходите по участие и какво… трябва да го запишете, за да остане”, спомня си Иван Стойнев.

„Много съм удовлетворен от този албум. Винаги съм казвал, че ако ги нямаше децата, нямаше да го има и Иван Стойнев. Не мога да съществувам без тях. През „Тип-топ” са минали над 1500 деца. Сигурен съм, че и те са радостни”, убеден е музикалният педагог.  „По-късно  те ще дадат албума на своите деца и внуци”, сигурен е Иван Стойнев.

Самият състав „Тип-топ” е създаден през 1984 година. „Моята цел бе не да създавам музиканти, аз искам да променим манталитета на децата, да се научат на отговорности, да им бъде внушено, че могат да създават продукт. Пеенето и колективът ги прави по-добри. Мисля, че съм успял, тъй като първите деца сега са на по 45 години и сме много добри приятели. Утвърдиха се в своите професии”, казва кюстендилецът.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *