Ива Уорън: Клубът е финансово осигурен, амбициите са винаги да успеем

Клубът е финансово осигурен, амбициите са винаги да успеем. Това заяви на днешната пресконференция президентът на Пирин Благоевград Ива Уорън, предаде БГНЕС. На събитието присъстваха още спортният директор на клуба Венко Попов и техническият директор Греъм Уорън.

Амбициите на Пирин винаги са били да успее. Знаете, че миналата година беше много трудна за нас, така се очертава и тази. Когато много хора почиваха по време на пандемията, ние свършихме много работа. За нас е важно да играем добър и красив футбол, и да печелим мачове. Да си пожелаем късмет и да се борим за водещите места във Втора лига“, започна Ива Уорън.

Попов заяви, че не е срещал никога такова спокойство и организация в клуба. „Не е тайна за никого, че амбициите ни са много големи тази година. Неслучайно направихме много добра селекция. Наблегнахме на момчета, които са излезли от нашата школа – това беше и целта, да имаме млади футболисти, както и по-опитни. Такова спокойствие и организация в Благоевград никога не е било, нормално е да гоним и по-високи цели и резултати. Мисля, че с футболистите и начина на работа е съвсем нормално да се качим в Първа лига догодина. Ще ни е нужно малко повече време – това, което ме успокоява е, че повечето момчета са местни“.

Ние сме в процес на учене и развитие. Видяхме за една година колко много се направи в този клуб под ръководството на Ива. За мен лично не става въпрос само за първия отбор, а за цялостното развитие на клуба, и за академията – да, ние сме амбициони, искаме да влезем в Първа лига. Разбира се, най-важното е да не забравяме къде сме били миналата година“, сподели Греъм Уорън.

Президентът на Пирин обяви, че клубът е финансово обезпечен. „Клубът е финансово осигурен. Аз нямам никакви притеснения, че можем да играем в професионалния футбол – защото Пирин има ДЮШ в девет възрасти, първи отбор, втори отбор, Пирин Лейдис, нямам никакви притеснения относно бюджета. За нас ще бъде драма всяко едно поражение на терена. Във всеки един мач на Пирин винаги е желана победата. Не мога да коментирам какво другите клубове са решили да направят, единствено мога да им пожелая успех. Всеки един клуб, който играе футбол в България, да не се притеснява за финансовото си състояние. За всеки собственик, мениджър и т.н последната година беше изключително тежко. Сигурна съм, че такава е била ситуацията и в Септември. Пожелавам си пълни стадиони, по-скорошното преминаване на тази пандемия и по-красив футбол за всеки български фен“.

Първият отбор е комплектован, както му се искаше на треньора Уорън Фийни, ще имаме нови футболисти, които да повдигнат класата на отбора. Там нещата са наредени, очакваме резултатите. Не може да стане отведнъж, ще има трудности, загуби и перипетии, но сме готови. Относно недоразуменията в школата, всичко е нормално, по-скоро имаше напрежение у някои от родителите. Покрай пандемията, се наложи някои от дечицата да отпаднат, правим вече селекция и подбор на децата, отборите са ограничени в бройката – напрежението беше една седмица, малко изкуствено създадено, но всичко премина“, продължи Попов.

Спортният директор на клуба Венко Попов.

На въпрос относно конкуренцията във Втора лига през новия сезон, спортният директор отвърна: „Конкуренти ще ни бъдат всички отбори във Втора лига. Никой не изявява желание и афинитет, че иска да играе в Първа лига, но знам, че треньорите и тимовете имат своите амбиции. Неслучайно Локомотив София в последно време не им достига малко, направиха сериозна селекция, имат сериозен треньор. Септември София, въпреки че освободиха много от по-опитните футболисти, имат добра школа, качествени момчета. Витоша Бистрица и те позапазиха отбора, Хебър Пазарджик – 6-7 отбора, които ще имат своите амбиции и ще се опитат да ни пречат на нас. Доста отбори ще имат своите амбиции, защото се промениха нещата с това, че два отбора влизат директно, третият ще играе бараж. В Първа лига всичко е по-различно”Относно това дали има притеснения за селекцията и единадесеторката с млади футболисти, Попов разкри: „Ние винаги сме имали млади футболисти, нямаме притеснения, че може да се закупи такъв – но с условието за двама млади футболисти, които трябва да играят по 45 минути, ние ще представим доста наши млади кадри през новия сезон, очаквам те да покажат най-доброто от себе си“, допълни той.

Пирин Лейдис ми е много скъп проект. В по-голямата част от младежките си години аз исках да бъда като Франк Рийкард, но момичетата нямаха толкова възможности. Сега, обаче, нещата се променят – спортът не се приема само като мъжки. Пирин Лейдис обхваща целия проект български футбол при жените. Имаме страхотни партньорства, които завързваме – ще обиграваме момичетата. Вкарваме различна технология и методология. Искаме всеки отбор да има свой женски тим. В следващите три години това може да стане реалност. В следващата година ще видим израстването на женския футбол. Ние нямаме национален отбор жени. Може да сме малко, но сме много упорити и силни. Ще дадем едно силно начало на национален отбор жени“, завърши Ива Уорън по отношение на проекта Пирин Лейдис и националния отбор за жени на България.

Преди това, клубът представи компанията за спортни залози Palms Bet за нов основен спонсор.

Наистина, Пирин имаше нуждаше от такъв доверен партньор. В днешно време е много трудно да намериш подкрепа – знаете ситуацията с пандемията, и за това благодаря на хората от Palms Bet, че реагираха толкова бързо и ние оформихме светкавично нашето официално сътрудничество – в Пирин много държим на нашия имидж, на имиджа на хората, с които работим.Надявам се това сътрудничество да бъде дългосрочно и да си бъдем взаимно полезни“, си пожела бившият роден съдия Тасков, който е маркетингов директор на благоевградчани.

loading...


Уорън заедно с генералния мениджър на Palms Bet Роман Димитров и маркетинговия директор на клуба Таско Тасков.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *