HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Иво Никодимов проговори след зверския побой!

Полицията засилва охраната в района около Борисовата градина. Патрулите в парка са получили специален инструктаж.

Това стана ясно след извънредното заседание в МВР снощи заради двата поредни случая на побой в този район.

Млади момчета до 25-годишна възраст години, но е възможно и да са непълнолетни, около 1.80 м високи – по профила на МВР, в понеделник следобед нападнаха нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й на бул. „Драган Цанков”. Вчера следобед пък трима мъже нападнаха в алея на парка журналиста от БНТ Иво Никодимов. МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението над журналиста.

Между двата случая няма връзка, смятат в министерството.

От полицията призовават свидетелите и на двете нападения да отидат в най-близкия участък, за да дадат показания. Анонимността им е гарантирана.

Никодимов: Стройни момчета, на около 20 г.

В профила си във фейсбук Никодимов благодари за подкрепата. “Ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници”, изрази убеденост той.

Днес по телефона за БНТ Иво Никодимов потвърди версията на полицията, че най-вероятно става дума за хулиганско деяние, а не за планирано действие. По обяснението на пострадалия журналист – това не е обичайният му маршрут.

Иво Никодимов описа нападателите си като млади, стройни момчета на видима възраст около 20 години, които приличат на членове на футболни агитки. Той повтори, че нападателите не са поискали нищо от него и не са се опитали да го ограбят.

Един човек ми се притече на помощ и тогава тримата са се оттеглиха. Ще съдействам максимално на полицията, давам си сметка, че това е търсене в купа сено. Може би не им стигна времето да ме приведат в безпомощно състояние и да ме ограбят, разказа Никодимов.

Той остава под наблюдение във Военномедицинска академия. Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето. Днес му предстои операция

Състоянието на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й е много добро, каза вчера доц. д-р Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница “Св. Анна”. Те ще бъдат изписани до няколко дни. Лекарят обаче разказа, че двете жени са били удряни жестоко, предимно по главата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *