Играч на турската сензация „Касъмпаша“ и рокадите в състава не донесоха късмет на орлетата срещу „Несебър“

Играчът на турската сензация „Касъмпаша“ Страхил Попов и рокадите в състава не донесоха късмет на орлетата срещу „Несебър“, който отпраши за морето с 3-те точки след успеха с 3:1 пред все по-пустия стадион „Христо Ботев“. Половин час преди мача в клубния офис влезе националният защитник Страхил Попов, който изгледа двубоя от кабинета на своя баща Венко Попов в компанията на нежната си половинка. Защитникът се прибра в родината за предстоящите срещи на националите ни в Лигата на нациите срещу Кипър у дома на 13 октомври и срещу Норвегия в Осло три дни по-късно. Пиринският наставник Петър Златинов бе принуден да реди състава без контузените Владислав Златинов и Антон Костадинов и в тяхно отсъствие нямаше кой да поеме отговорността да поведе младоците в зелено-бяло. На пейката след злополучния сблъсък седмица по-рано срещу ЦСКА 1948 седнаха Илиян Митрев, Росен Кръстев и Радослав Ангелски, извън групата остана Димитър Митев, но това не помогна дори за частичен успех. Единствената добра новина от мача бе отпушването пред гола на Петър Христов, който в 78-та мин. майсторски прибра топката под носа на противников бранител и с левачката прониза десния ъгъл на вратата, пазена от Павел Здравков. Преди това в 65-та мин. Радослав Апостолов преодоля Ивайло Яначков с кинжален удар от халите, а домакините отговориха с няколко страховити пропуска. Особено фрапиращ бе онзи в 70-та мин., когато трима се изредиха да стрелят от десетина метра, но кълбото не пожела да посети мрежата. Само две минути след изравнителното попадение на Христов с разстрелващ снаряд от упор под двете сглобки  Реджеб Халил отново върна преднината на своите, след което съпротивителните сили на орлетата секнаха и логично се стигна до набъбване на резултата с гола на резервата Жак Пехливанов в заключителните секунди. Рехавата благоевградска агитка се опита да прехвърли вината върху международника Ивайло Стоянов, но свирката на петричанина звучеше авторитетно и на място.

ОФК „ПИРИН“: Яначков, Чапов /65-Митрев/, Попев, Смилков, Тунтев, Траянов, Вачев /60-Любомиров/, Н. Георгиев /66-Стефанов/, П. Христов, Благов, М. Георгиев.

„НЕСЕБЪР“: Здравков, Молдованов, Али, Ташолов, Апостолов, Димов, Яшар /75-Пехливанов/, Халил, Цачев /90-Михайлов/, Баев /63-Карамфилов/, Метин.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *