Идват тропически 40° в сряда, после до неделя – дъжд и бури

Горещото време продължава, температурите всеки ден с малко отиват нагоре, но най-горещият ден ще е сряда, когато максималните температури ще са от 35 до 40 градуса.

По Черноморието ще е по-прохладно заради източния вятър. Температурите там ще са 30-32 градуса. Заради вятъра обаче вълнението ще се усилва и в началото на следващата седмица височината на вълните по някои плажове ще достига 1,5-2 метра. След тропическите температури още в сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък ще се заоблачи и ще завали.

В четвъртък в Западна и Северна България ще прегърмява и превалява. По-сериозни гръмотевични бури са възможни в западните райони на страната.

В петък и събота валежи с летен характер ще има и по Черноморието. От неделя до 22 август времето ще се стабилизира. В този период ще е сухо и горещо, но не с толкова високи температури като тези, които ни предстоят в близките няколко дни.

Според дългосрочната прогноза през последните 5 дни от месеца ще е топло и без дъжд, но вече ще се усеща, че разгарът на истинското лято отминава. Най-високата измерена температура у нас вчера беше в Сандански – 38 градуса, което е съвсем близко до рекордните 39 градуса. В София максималната температура беше 33 градуса. Очакват се рекордни във вторник и сряда. (24часа)

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *