HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ИЗБОРИ В ЮЗУ! 3 месеца след пенсионирането на проф. Ст. Иванов с 59 гласа „за“ бетонираха на деканския пост доц. д-р Ст. Везенков

С 59 гласа „за“, 3 „против“ и една невалидна бюлетина членовете на общото събрание избраха за декан на Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград доц. д-р Стоян Везенков. Той бе единствен кандидат за поста и след провелото се тайно гласуване и получената подкрепа ще ръководи факултета през следващите 4 години. За председател на общото събрание на мястото на проф д.н. Париз Паризов бе избрана проф. д-р Добринка Георгиева.

Както „Струма“ писа, доц. д-р Везенков бе назначен за временно изпълняващ длъжността на 15 март. т.г., след като предишният декан проф. д-р Стоян Иванов беше пенсиониран. През последните 3 месеца всички преподаватели и служители от 5-те катедри „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Медико-социални науки”, „Логопедия” и „Здравни грижи” бяха мобилизирани във връзка с акредитацията на специалности на факултета. Експертна група вече бе в ЮЗУ и в най-скоро време се очаква становището на НАОА /Националната агенция за оценяване и акредитация/.

Веднага след като бе избран за декан, доц. д-р Стоян Везенков очерта и някои от бъдещите приоритети в работата си. Той сподели, че изключителна важна за факултета, а и за университета, е предстоящата програмна акредитация на новите специалности „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. „Друг приоритет в работата ми е привличането на водещи специалисти в различните научни направления, подмладяването на академичния състав и израстването на нашите собствени кадри. С основен акцент е и научната работа и постижения“, коментира деканът, който през следващата седмица ще определи кои ще са заместниците му.

Самият доц. д-р Везенков е възпитаник на благоевградската Математическа гимназия и е магистър по молекулярна биология от Софийския университет. Работил като учител по биология в 7-мо СУ „Кузман Шапкарев” и в ПМГ „Акад. С.П. Корольов”. Бил е научен сътрудник по молекулярна генетика в Стокхолмския университет. Той е доктор по невробиология от „Георг-Август университет” в Гьотинген, Германия, доцент по физиология (приложна неврофизиология) към ЮЗУ, сертифициран неврофийдбек терапевт от Institut für EEG-Neurofeedback в Мюнхен, Германия, автор на множество книги и научни статии за биофийдбек методите и технологиите. От 2006 година е преподавател по неврофизиология в Катедрата по логопедия към Югозападния университет В края на миналата година заедно с колежката си от Катедрата по кинезитерапия доц. д-р Екатерина Митова станаха първите магистри по ерготерапия в Пиринско.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *