Изборно дежавю в Пернишко

Изборно дежавю преживява Перник. По първоначани прогнозни резултати отново първото място е за коалицията ГЕРБ – СДС. На второ място се нарежда партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, трети са БСП.

Според предварителна информация  обаче хората на Дългия са увеличили гласовете си. На тези избори „Има такъв народ“ изпреварва БСП в Радомир, където на миналите избори бе трета. Четвъртото място остава за „Демократична България“. Избирателната активност емалко над  40%. Най-висока е тя в Ковачевци- 64%.

От ОД МВР съобщиха, че  изборният ден в Пернишка област е протекъл и завършил нрмално и без проблеми. Всички избирателни секции в региона затвориха и е създадена организация за обезпечаване на секционните комисии до предаване на протоколите в РИК, а в последствие и до ЦИК, съобщиха от полицията. Не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти, които да попречат на нормалното произвеждане на вота. От сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Перник и районните управления в областта, в периода от 09 юли до приключване на изборния ден днес са издадени общо 23 удостоверения за гласуване, които да послужат на гражданите да упражнят правото си на вот.

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *