ИЗБОР, ПРИДРУЖЕН ОТ СЛОВЕСНИ ПРЕСТРЕЛКИ! Р. Тасков е новият председател на ОбС – Благоевград, К. Ханджийски посрещна решението с думите „От трън, та на глог“ и напусна групата на „Свободни демократи” /ОБЗОР/

Радослав Тасков е новият председател на Общински съвет – Благоевград. Той бе избран с гласовете на 29 съветници. В урната бяха пуснати 7 недействителни бюлетини и 3 празни плика. Тасков бе единствената издигната кандидатура за председателския пост, овакантен след напускането на местния парламент от Андон Тодоров.

„Изборът е знаков, защото страната, областта и общината са изправени пред важни избори и днес институцията ОбС – Благоевград даде знак, че може да бъде обединена. Оценявам този знак. С ваша помощ политиката на противопоставяне и умишлено уронване на авторитета на колеги ще бъде забравено. ОбС показа, че ще е стожер на местното управление и който и да бъде избран за кмет, градът ще върви напред“, бяха първите думи на Р. Тасков от трибуната в новата му роля.

С думите „От трън, та на глог!“ посрещна новия избор съветникът Калоян Ханджийски и заяви, че напуска групата „Свободни демократи“ в местния парламент, тъй като сметките му показали, че част от членовете й са подкрепили кандидатурата на Тасков, който зад гърба си има няколко мандата като председател на ОбС.

„Не сме обединени и има много да работим за това обединение. Аз не съм гласувал за вас, защото преди година и половина гражданите на Благоевград казаха, че не искат модела „Камбитов-Тасков”. Излишно е да напомням участието ви в куп схеми на предишното управление. Андон Тодоров беше много слаб председател и важни за това той да си тръгне бяха 17 подписа, а сред тях не беше вашата група“, припомни К. Ханджийски.

Р. Тасков секунди след като приключи преброяването на гласовете

Подкрепи го и Албина Анева, която заради напускането си на партия „МИР“ от вчера обяви, че е независим общински съветник: „И аз не съм гласувала за вас. С избора ви този ОбС показа, че не вижда и че няма промяна, а това е обезпокоително“.

„Защо лепите етикети?“ – реагира Р. Тасков и напомни: „Председателят е пръв сред равни и единственото му правомощие е да определя дневния ред. Не ми приписвайте думи, които не съм казал, а и ме подсещате кой наложи внушението за модела, който споменахте“, отбеляза той.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *