Топ теми

Избраха Адвокатски съвет на благоевградската колегия, Пенко Ненов, Кр. Дуков и Цв. Рангелова в топ 3 с най-много гласове

Адвокатите от Пиринско избраха 7-те членове на Адвокатския съвет. Най-много гласове – 109, е получил адвокат Пенко Ненов, следван от колегите му Красимир Дуков – 106, Цвета Рангелова – 105, Иван Димитров – 96, Мария Даскалова – 94, Мая Драгиева – 81, и Димитрина Харамлийска – 77. За резервни членове са избрани адвокатите Иво Стефанов – с 36 гласа, и Иван Тюхков – с 34 гласа.

При вота, който се проведе в събота в адвокатската колегия в Благоевград, в урната са пуснати 134 бюлетини, от които само две са обявени за недействителни. Седмината адвокати са получили много повече от минималните 66 гласа, което означава, че няма да има балотаж, заяви председателят на изборната комисия адвокат Рангел Бараков. 

До този повторен избор на един от ръководните органи на благоевградската колегия се стигна, след като миналогодишният бе обжалван пред Висшия адвокатски съвет с мотив допуснати нарушения на изборните правила, като едно от основанията беше големият брой на невалидни бюлетини. В крайна сметка решението на Избирателната комисия за избор на Адвокатски съвет бе отменено с окончателно решение на ВКС. На проведения в събота избор невалидните бюлетини бяха едва две, но не е изключено и този вот да бъде обжалван.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *