Избраха М. Стоицева за шеф на читалището в Банско на мястото на сестрата на екскмета Г. Икономов

Генералният мениджър на немска клиника в Гоце Делчев Мая Стоицева е новият председател на НЧ „Никола Вапцаров” в Банско. Тя е избрана с пълно мнозинство на провелото се завчера отчетно-изборно събрание, което е определило изцяло ново ръководство на местното читалище. 

По решение на общото събрание за председател е избран човекът, събрал най-много гласове при гласуването на членовете на читалищното настоятелство. Съставът му е определен чрез тайно гласуване, при което Мая Стоицева е получила 73 гласа от общо 98 присъстващи членове на общото събрание.

Другите, които влизат в състава на читалищното настоятелство, са Мая Бистрина, Виолета Тренчева, Елка Обецанова, Наталия Краварова, Катя Колчагова-Клечерова и дългогодишният секретар на читалището, сега пенсионер, Незабравка Икономова.

Избрана е и тричленна проверителна комисия, в състав Мария Златева, Маргарита Малчова и Лиляна Рупчина.

До 2017 година Мая Стоицева оглавяваше отдел „Хуманитарни дейности“ в община Банско. Тя е едно от активните лица в протестите на майките на деца с увреждания.

Мечтата на Мая Стоицева е читалището да привлече повече младежи, а тя има опит в организирането на различни младежки дейности.

По време на събранието е приет с единодушие и отчетът на досегашния председател Райна Икономова, която заемаше поста два мандата – шест поредни години. Не е тайна, че през последната година, като сестра на бившия кмет Георги Икономов, тя понесе някои негативи. Членове на общото събрание споделиха, че Райна Икономова е изключително коректен и възпитан човек, и изразиха мнение, че ще продължи да работи за развитието на читалището.

На събранието присъстваха 80 от общо 118 членове на общото събрание

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *