Избраха петричанин за генсек на международната академия по билярд

Продължава изкачването на Георги Божков по стълбицата на управленската йерархия в билярда, вече и на международно ниво. След като преди няколко месеца президентът на “Bo&Bo” /Пч/ бе избран за президент на Българската национална билярд федерация /БНБФ/, наскоро стана ясно, че 35-годишният петричанин заема нов важен пост, свързан с любимия спорт. Г. Божков вече е генерален секретар на международната академия за билярд към ЕЕВС /East Europian Billiard Cousil/, преведено на български – Източноевропейски билярден съвет.

Новата длъжност на българина е по предложение и с решение на борда на директорите на ЕЕВС, като той встъпва официално в петък. Георги Божков ще е пряко ангажиран с ресор “Детско-юношески спорт”, което е признание за досегашната му работа с подрастващите около билярдните маси. Креативният петричанин започна преди 7 г. с едно помещение от 50-60 квадратни метра, за да запали постепенно искрата и любовта към билярда у младежите и децата в южния град. Нещата постепенно претърпяха развитие, за да се стигне до днес, когато клубът се помещава в реновирана зала, част от Балканския център за билярд, а по думите на самия Божков Петрич вече официално може да се нарече билярдната столица на България.

Действително в града на баба Ванга вече е трайна традиция да се провеждат кръгове от държавни първенства във всички възрастови групи, на няколко пъти Петрич е успешен домакин и на международни състезания от календара на ЕЕВС. В последната кампания за местните избори амбициозният шеф на билярда у нас оглави и една от партийните листи с кандидати за общински съветници. Божков не успя да влезе в местния парламент, но е доказал във времето, че всеки неуспех го мотивира за още мобилизирани действия във всичко, с което се захване.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *