Избраха петричанката Л. Костова за №1 на полската Екстракласа

Поредното голямо признание застигна петричанката Лиляна Костова, която бе избрана за номер 1 на полската Екстралига в допитването на FIFPRO до всички отбори, участващи в сезон 2020/21 г. Българската футболна националка победи в лютата битка с 1 точка преднина асът на “Гурник” (Ленчна) Евелина Камшик. Любопитно е, че двете бяха в съревнованието “Стрелец на лигата” през сезон 2016/17 г., когато Камшик победи с 29 гола, а Лили, тогава защитаваща цветовете на шампиона “Медик” (Конин), остана трета с 20 попадения, но пък бе обявена за най-ефективен чуждестранен играч на Лигата, като за сезон и половина при първия си престой в Полша тя отбеляза 27 гола в 39 мача.

Сега Костова спечели прекия двубой с Камшик за най-високото отличие, но пък, незнайно защо, не попадна в идеалната 11-орка на FIFPRO, в която място намериха 3 представителки на четвъртия в класирането “Медик” (Конин) и по 2 на шампиона “Чарни” (Сосновец), втория УКС (Лодз), третия “Гурник” (Ленчна) и шестия “Катовице”. Другите индивидуални призове грабнаха 18-годишната вратарка Оливия Шимчак (Медик) за “Откритие на сезона”, Адриана Ахчинска (УКС Лодз) за “Най-добра млада състезателка” , Пьотр Ягиела от “Шльонск” (Вроцлав) за “Най-добър треньор” и Михалина Дяков за “Най-добър съдия”. В същото допитване анкетираните номинираха за “Най-добра полска футболистка на сезона” лидерът на Дружина Полска и състезателка на немския вицешампион “Волфсбург” Ева Паджор. “Не знам дали съм изненадана от избора, но признавам, че много се зарадвах, когато ми съобщиха вестта от щаба на моя досегашен клуб “Чарни” (Сосновец). Да си призная, очаквах по-скоро да попадна в идеалната 11-орка, но това пък не се случи”, каза Лили Костова.

“Никога не съм била от тези, които ще говорят за себе си… Но искам да споделя с онези от вас, които искрено ми се радват и обичат. Избрана съм за най-добра футболистка на полската Екстралига, думи нямам… А едва ли има нужда от тях в момента… Едно голямо благодаря”, сподели радостта си със своите приятели от социалните мрежи и постна новината от полските медии петричанката.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *