Избраха председатели и зам. председатели на 5-те комисии в ОбС – Разлог

На първото си заседание за този мандат Общинският съвет в Разлог гласува състава на постоянните комисии, които и през този мандат остават 5 на брой, с по седемчленен състав. Определени бяха председателските и заместникпредседателските места, като по две получават ГЕРБ и „Демократична България – Обединение” и едно БСП.

Гласуването определи комисията по бюджет и финанси да оглави досегашният й председател Петър Попов (ГЕРБ), а за заместник-председател бе избрана Васка Бележкова-Кирева (Разлог 2020). Преди гласуването новоизбраният общински съветник Димитър Марков предложи за председателското място съпартиеца си, финансиста Христо Зайков, с оглед на това, че при първоначалните обсъждания между парламентарно представените партии е решено за председатели да бъдат предлагани хора с професионален опит в дадената сфера. При гласуването обаче със 7 гласа „за“ и 14 „въздържал се“ номинацията му не бе приета. Старият-нов председател Петър Попов бе избран със 17 гласа „за“ и 4 „против“.

Разногласия относно другите председателски и зам. председателски места нямаше, но въпреки това предложените кандидатури не бяха гласувани с пълно мнозинство от парламентаристите.

Вотът определи комисията по местно самоуправление да оглави също досегашният председател д-р Радко Тумбев (ДБ), който е с богат опит, а за негов заместник бе избран Пламен Ботев (БСП).

Изцяло нови са лицата, които бяха избрани на председателските места на комисията по устройство на територията, благоустрояването, комуналните дейности, земеделието, горите, водите и екологията. Това са Николай Дундалов (БСП) и Георги Крънчев, който бе в листата на ГЕРБ, но иначе е от ВМРО.

Начело на комисията по социални дейности, здравеопазване, социални грижи, образование, култура, вероизповедания, спорт и работа с младежта застава общинският съветник от ГЕРБ Георги Калоянов, а за негов заместник бе избрана най-младата съветничка, 20-годишната студентка Александра Георгиева (БСП).

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество оглави юристът адвокат Иван Димитров (ДБ), а за негов заместник вотът определи другото младо попълнение в ОбС – Разлог Мария Крънчева, която е последна година студентка по право. 

Без спорове премина и гласуването на състава на  Председателския съвет. В него освен председателя на местния парламент д-р Мария Копанарова влизат по един съветник от всички парламентарно представени партии. Това са Николай Дундалов (БСП), д-р Радко Тумбев (ДБ), Васка Бележкова (Разлог 2020), Димитър Марков (Възраждане) и Петър Попов (ГЕРБ).

На гласуване бе подложено и предложението на Кирил Калоянов да бъде избран общински съветник, който да замества председателя при неговото отсъствие. Адв. Иван Димитров изказа мнение, че такъв избор е безпредметен, като се мотивира с това, че при евентуално отсъствие на председателя неговият заместник ще бъде посочен от Общинския съвет. В крайна сметка заместник бе избран, като на гласуване бе подложено предложението това да бъде Петър Попов. Той бе избран с 14 гласа „за“, 2 „против“ и 5 „въздържал се“.

Извънредно в дневния ред бе гласувано и присъствието на кмета Красимир Герчев на извънредно събрание на Асоциацията по ВиК, както и издаване на запис на заповед в полза на МРРБ като обезпечение, гарантиращо авансовото плащане за осъществяване на инвестиции по проект за подобряване на образователната инфраструктура на ПГМСС – Разлог.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *