Избягалата съпруга на премиера на ОАЕ е в Лондон?

Избягалата съпруга на премиера на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум може би е в Лондон, пише в. „Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Според публикацията принцеса Хая бинт ал-Хюсеин може да се намира в къща на стойност 85 милиона паунда, разположена близо до двореца „Кенсингтън“. Както уточнява вестникът, предполага се, че принцесата е придобила тази къща без участието на съпруга си през 2017 година.

Британският таблоид „Сън“ писа по-рано, че съпругата на премиера на ОАЕ, владетелят на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е избягала от страната с голяма сума пари. Според изданието принцеса Хая бинт ал-Хюсеин не се е появявала публично от февруари тази година. Съобщава се, че заедно с 11-годишната си дъщеря и 7-годишния си син, тя е избягала от Обединените арабски емирства в Германия, където потърсила убежище и подава молба за развод. Твърди се, че изглежда принцесата е взела със себе си 31 милиона паунда.

Според „Сън“ действията на принцесата са довели до началото на дипломатическа криза между ОАЕ и Германия. Според някои съобщения, министър-председателят се обърнал към властите в Берлин и настоява за екстрадиране на съпругата и децата му, но е получил отказ.

Германското външно министерство не потвърди информацията, че Хая бинт ал-Хюсеин, избягала от ОАЕ, е поискала убежище в Германия.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *