Топ теми

Извадиха на тезгяха три апетитни имота в курорта Паничище

Три апетитни имота в курорта Паничище извадиха на тезгяха общинските съветници в Сапарева баня на заседание вчера. Към един от тях апетити има петролният бос от Дупница Олег Петров, за когото “Струма” писа, че строи хотел срещу Гейзера в Сапарева баня.

Местните парламентаристи гласуваха цена от 130 лв. за кв.м без ДДС и за трите имота. Два от тях са по 1 декар, а третият е 350 кв. м. Един от парцелите се намира в центъра на курортното селище до хотел “Магнолия”.

Общината отдава под наем и три петна до Гейзера в Сапарева баня от по 70 кв.м за поставяне на преместваеми търговски обекти. Определената наемна цена е по 7 лв. на кв.м, т.е. 490 лв. месечно за всяко.

Кметът на курортната община Калин Гелев внесе докладна, с която иска разрешението на общински съвет да се даде на концесия стадионът в Сапарева баня, като имотът се раздели на три части. Това предизвика съмнение у общинския съветник Костадин Николов дали кметът не се готви да разпродаде стадиона на части, като игрището е един парцел, съблекалнята втори и пространстовото пред входа – трети парцел.

В хода на дебата по тази точка от дневния ред се разбра, че намерението на кмета Гелев е да отдаде на концесия трите имота и да се изгради модерен спортен комплекс. Общинските съветници дадоха принципното си съгласие за това. Беше съобщено, че кметът води преговори с голям футболен отбор за концесия на съоръжението, но не оповести кой е въпросният тим с мотива, че разговорите са все още в начална фаза.

Общинските съветници дадоха още съгласие общински имот пред сградата на Спешен център в Сапарева баня да се превърне в частна общинска собственост и да се обособят три парцела от по 200 кв.м, като с единия да се разшири входът на Спешен център, а в бъдеще ще се решава за останалите два.

На заседанието на ОбС бе огласена и тревожна статистика за демографския срив в общината, така например в първа яслена група в с. Ресилово има само две деца, а в съседното село Овчарци са три. С решение на Общински съвет тези малчугани ще преминат към по-горна група и яслените групи в детските градини в двете села са затварят. При необходимост ще се отворят отново през следващи години.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *