Извергът от Сотиря прострелян с два куршума

Две огнестрелни рани в краката установиха лекарите от сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ при прегледа на 21-годишния Мартин Трифонов, който бе задържан след многочасово преследване в гориста местност край село Сотиря заради гибелта на ненавършилата 7 години Кристин.

Куршумите са пронизали лявото бедро и са счупили дясната подбедрица на изверга, но състоянието му е стабилно и няма опасност за живота.

“Пациентът е контактен, отговаря на въпросите ни, сравнително спокоен е”, коментира лаконично зам. шефът на здравното заведение д-р Хрисант Хрисантов. По тъжна ирония на съдбата д-р Хрисантов е бил сред медиците, направили опити миналото лято да спасят живота на 28-годишния Живко Димитров, собственикът на питбулите, нахапали първо Мартин, а след това нахвърлили се върху него.

Тепърва престоят разпити на заловения в гората Трифонов, като днес  ще му бъдат повдигнати обвиненията в убийство, изнасилване и блудствени действия, заяви говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Пак днес се очаква да излязат резултатите за ДНК-пробата, която се извършва от експертите при института по криминалистика и криминология на МВР.  Резултатът трябва да „закове“ заподозрения, който се е гаврил с невинното момиченце под моста на дере, преминаващо през Сотиря. При задържането на младия мъж у него не са били намерени оръжия.

„Тялото на малката Катрин ще бъде кремирано, така са пожелали близките й…“, лаконично съобщи кметът на Сотиря Димчо Георгиев, потърсен от журналисти, за да разберат датата за погребението на мъничката жертва. Той отказа да коментира причините, накарали майката Гергана и дядото Красимир да вземат това решение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *