Изверг броди в Югозапада! Заплаши с нож безпомощна жена, изнасили я зверски

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Перник, съдът е признал за виновен Д.Б. (на 51 години) за извършени от него престъпления, като определи наказание „Лишаване от свобода“ в размер на десет години за изнасилване и четири години „Лишаване от свобода“ за кражба.

Подсъдимият Б. е многократно осъждан, като са му били налагани наказания „Лишаване от свобода“ за различен срок и не е изтекъл петгодишен срок от изтърпяване на последното наложено му наказание.

През нощта на 08.03.2018 г. Д.Б. употребил голямо количество алкохол. Той знаел, че в този период на месеца се получават пенсии, както и че в квартала му – „Хумни дол“ в гр. Перник, в близост до дома му, живеят възрастни хора. Около 02:30 ч. – 03:00 ч. подсъдимият влязъл в двора на къща на негови съседи с цел кражба. След като установил, че входната врата към първия етаж е заключена, с помощта на метален прът той я повредил, в резултат на което успял да проникне в жилището.

По същото време там се намирала седемдесет и две годишна трудноподвижна жена, страдаща от болестта на Паркинсон. Тя лежала будна на дивана в стаята си и гледала телевизия на загасено осветление, когато при нея влязъл подсъдимия. Той запушил с ръка устата на безпомощната жена, направил знак да мълчи, след което извадил джобно ножче с отворено острие. Заплашил я, че ако се съпротивлява, ще я заколи. След това Д.Б. осъществил насилствен полов акт с жената.

 На тръгване той взел от масичката до дивана мобилен телефонен на пострадалата, както и остатъка от пенсията й -паричната сума от петдесет лева, която изхарчил още същата нощ.

За случилото се били сигнализирани органите на реда в гр. Перник като са предприети незабавни оперативно – издирвателни мероприятия, в резултат на които Д.Б. е бил задържан, а впоследствие привлечен в качеството на обвиняем за извършеното изнасилване и кражба.

Производството срещу него е било проведено по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което наложените наказания са редуцирани с по 1/3, а именно – за първото престъпление от петнадесет години на десет години „Лишаване от свобода“, а за второто – от шест години на четири години „Лишаване от свобода“. На подсъдимия е определено едно общо наказание, а именно най-тежкото – десет години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в законоустановения срок.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *