Известен зъботехник от Югозапада, е авджията, скрил патрони в банков сейф

Зъботехникът от Кюстендил Александър Георгиев, известен с авджийската си страст, скрил близо 100 патрона в банков сейф. До откриването на боеприпасите се стигнало, след като петгодишният договор за наемане на касетата изтекъл, а 56-годишният кюстендилец  много преди това спрял да плаща годишната  такса от 110 лева.

По неофициална информация той е държал сейф в „Токуда банк”. От банката го приканили да освободи сейфа в едномесечен срок, писмено изпратили и съобщение с обратна разписка, че ще пристъпят към принудително  отваряне. Другият вариант бил Александър да си продължи договора.

Зъботехникът обаче не предприел никакви действия. В последния ден от 30-дневния срок за освобождаване на касата от банковия клон назначили комисия от служители и в присъствие на нотариус разбили заключващото устройство. За предприетото действие съставили и подписали констативен протокол с описание на съдържанието на сейфа.

„За изненада открихме патрони и сигнализираме в полицията”, поясниха от банката. При извършения оглед на място са иззети 95 патрона, по-голямата част от които за пистолет „Макаров“. Криминалисти коментираха, че боеприпасите били залог заради извършени дентални услуги. Алекасандър е един от най-търсените специалисти в града.

По случая е започнато бързо полицейско производство срещу 56-годишния ползвател на банковата касета. Уведомен е дежурен прокурор.

„Обикновено в т.нар. банкови касети хората съхраняват ценности – пари, злато и др. За първи път обаче виждаме някой да съхранява патрони в тях“, коментираха служители от банковата институция.

Наемодателят поема отговорност с имуществото си за съхраняваните в сейфовете вещи, така че в случай че нещо изчезне, потребителят може да го съди.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *