Известният фризьор Слави Петров продава детския си атракцион – кончетата на площада, изнася бизнеса си от Благоевград в столицата

Детският атракцион с кончета на площад „Македония“ в Благоевград се продава. Собственикът на играчките, които развиват двигателните мускули и физиката на хлапетата – известният фризьор Слави Петров, е обявил, че готов да се раздели с разработения си вече бизнес три години след старта му. Преди 4 години той купил 13 кончета с различни размери чисто нови директно от Германия, впечатлен от огромната им популярност там. Сега ги продава на половин цена.

„Няма кой да го работи вече. Досега баща ми се занимаваше, но не става вече за тая работа – възрастен е и се изморява“, обясни Слави Петров. Той има договор с общината за ползване на площадното пространство и наемът е малко над 40 лв. с ДДС.

„Бизнесът е печеливш, вярно, че не разчиташ на него през зимата, но през хубавите слънчеви дни се изкарват по 150 лв., та дори и до 200 лв. дневно. Не мога и да наема работник, защото няма как да го контролирам, а и плановете на семейството ми са други“, обясни коафьорът и призна, че вече има интерес към офертата му.

Заради няколко негови поста на страницата му в социалната мрежа, че продава и фризьорския си бизнес – салона с цялото оборудване, включително и с договор за наем до края на 2024 г., се заговори, че е спечелил зелена карта за САЩ.

„Не е вярно, не мислим  поне засега да се местим отвъд Океана, но сме пред дилемата дали да напуснем областния център на Пиринско и да се изнесем към столицата. Излизат добри оферти, в София перспективата е по-голяма, а семейството и бъдещето на децата ни са на първо място. Ако не се случат нещата в България, не изключвам да потърсим възможности в чужбина. На Запад преместването е нещо нормално. Само ние, българите, сме като камък върху кисело зеле и гледаме да си седим цял живот на едно и също място“, откровен е Слави Петров.

Тази есен двете му близначки ще са първокласнички и от края на миналата година с майка им обсъждат варианти за бъдещето. „За семействата с малки деца Благоевград е ок и не липсва нищо, но като бизнес среда нещата стават по-сложни, особено в нашия бранш. Не знам на какво се дължи, сигурно отстрани изглежда лесно и затова салончета се откриват на всеки ъгъл дето се казва. Всеки гони цена и за да свалят цените, използват евтина козметика. А аз няма как с продукти на водещи марки да дам ниска цена“, обясни фризьорът.

Слави Петров е с над 20 години кариера в Благоевград, той не смята, че ще изгуби много от постоянните си клиенти, ако се изнесе в София заради удобството на магистралата. „Хем ще направят шопинг, хем ще дойдат на фризьор. И в момента много от клиентите ми са извън Благоевград“, заяви фризьорът.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *