HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Известният ЮЗУ преподавател доц. Златко Павлов в ролята на гинеколог в сериала “Откраднат живот”

Изтъкнатият театрален педагог и режисьор доц. д-р Златко Павлов се снима в хитовия български сериал “Откраднат живот”. Той участва в 31-и епизод на сериала, излъчен в края на миналата седмица. В него доц. Павлов играе епизодична роля на провинциален гинеколог, който преглежда доктор Хинова, претърпяла катастрофа на път за Гърция.
Появата на дългогодишния преподавател в ЮЗУ и основател на Учебния студентски експериментален театър /УСЕТ/ на малкия екран изненада приятно благоевградчани. И докато някои от зрителите се чудеха дали в ролята на лекаря настина е доц. Павлов, други веднага го разпознаха и го поздравиха за брилятната игра.
“Беше чудесен! По-често се снимай, приятелю, ние заслужаваме да те гледаме! Браво!”, са само част от коментарите, написани на Фейсбук страницата на Златко Павлов по повод изявата му в сериала.
Самият той сподели, че в бил поканен за ролята от кастинг режисьора на филма Нина Боянова. “Не ми беше трудно да вляза в образа, тъй като през актьорската си кариера в киното съм играл лекари на два пъти, а и първото ми висше образование, преди да завърша театралната академия, е фармация”, разкри доц. Павлов. Той допълни, че при заснемането на епизода е нямало гафове и определи целия екип на серила като много добри колеги и професионалисти.
“Особено ме впечатлиха Деси Бакърджиева /д-р Хинова/ и Моньо Монев /доц. Мазов/. Добрата игра, професионализмът и отличната организация ми дадоха тласък”, коментира доц. Павлов.
Той издаде и неща “от кухнята”, като разказа, че му се е наложило да работи при по-необичайни условия, тъй като кабинетът на провинциалния гинеколог е бил приспособен в столично училище, а не в специално изградената за сериала болница “Св. Кирил”.
“Ролята бе епизодична, но с характер, и аз съм убеден в правотата на героя си, който посъветва бременната д-р Хинова, че би трябвало след катастрофата да остане за наблюдения 1-2 дни”, каза театралният педагог и режисьор.
Седмица след участието си в сериала доц. Павлов се снима и в немския филм “Мигранти”, където играе ролята на ментор от типа на еничарите. За съжаление лентата може и да не тръгне по българските кина, тъй като е предназначена за Германия.
Попитан с какво се занимава в момента, доц. Павлов сподели, че се мъчи върху един роман, има неща за още две книги и се наслаждава на живота си сред природата.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *