Известни лекоатлети се включват в първи атлетически пробег „Дупница – Рън“ в неделя в Дупница

Първи атлетически пробег „Дупница – Рън“ ще се проведе тази неделя в Дупница.

„Изключително съм щастлив, че община Дупница подкрепя организирането на първия атлетически пробег „Дупница – Рън“. Леката атлетика винаги е имала място в нашия град. Дупница е дала много шампиони на България. Тук е изградена школа в средните и дълги бягания. Има изключителни треньори и местни таланти. Заслугата за това леката атлетика да се завърне в Дупница и да стане част от спортния календар на 2019 г. има Йорданка Янкова, която е треньор по лека атлетика и бивша състезателка“, с тези думи даде старт на пресконференцията вчера началникът на отдел „Култура, образование и младежки дейности“ в община Дупница Тодор Петков.

„Основното трасе на пробега е 8.22 км и се дава старт от площад „Свобода“, тръгва се по улица „Христо Ботев“, след това се минава през улица „Кокиче“, нагоре в посока Ловния дом, като един километър е цялото това трасе с голямо изкачване. Качват се на „Свети Спас“, после трасето преминава по черен път в посока село Самораново. Над село Самораново има една могилка, заобикаля се могилката. Там ще има и регистрация, чип системата ще бъде там и подкрепителният пункт, който е задължителен за всички. Заобикалят и се връщат обратно по трасето, навсякъде ще има съдии, за да могат да осигурят безпроблемно бягането. Приканвам и спортисти от спортните клубове в Дупница да се включат в това интересно бягане“, призова на пресконференцията Йорданка Янкова.

Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика допълни: „Очакваме да участват едни от най-добрите бегачи в България. Засега мога да кажа две имена, които са потвърдили участие, това са Милка Михайлова, която е една от най-добрите ни бегачки за всички времена, при мъжете потвърждение за участие имаме от Димчо Мицов, който е от Сапарева баня и един от най-добрите ни бегачи през последните години. Масовият старт е в неделя от 10.00 часа на площад „Свобода“. Преминаваме след това към една къса дистанция, която е за любители, начинаещи и деца, която е от 1 миля /1.6 км/. Тя стартира от 10.05 часа от площад „Свобода“. След това в 10.15 часа започва на площад „Свобода“ детската атлетика. Очакваме деца както от Дупница, така и от Благоевград, Перник, Сандански, София, за да стане по-голям празник за всички“, заяви Антон Бонов.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *