Извънредна ситуация в детска градина! Гъсеница докара обриви на 20 деца и на дежурната възпитателка в санданското с. Струма

Обриви по цялото тяло, ръцете и главата получиха за броени часове вчера 20 малчугани на възраст от 2 до 5 години в детската градина в санданското село Струма. С обриви е и дежурната възпитателка г-жа Атанасова. Преди това децата са играли в зелените тревни площи около сградата. Червените петна, които се появили по лицата и телата на малчуганите, са били с големината на грахово зърно. Веднага е била уведомена директорката Галя Вангелова. Тя е реагирала светкавично и на място са изпратени лекар и медицинска сестра, за да проверят състоянието на децата. По телефона Вангелова обясни, че малчуганите са били намазани с противоалергичен гел и червените петна започнали да избледняват. Наложило се да бъдат викани родители на най-обриналите се деца, които ги завели на преглед при личните лекари, но до пренасочване към инфекциозно отделение не се е стигнало.

„Установи се, че причината за обрива е полазване от гъсеница. Преди дни бе пръскано срещу кърлежи, но срещу гъсеници не е пръскано. Мястото около зелените площи ще бъде локализирано и децата няма да играят там. Има достатъчно място пред сградата. Детската градина няма да бъде затваряна. Няма дете, което да е алергично срещу гъсеница“, каза директорът Г. Вангелова. Тя допълни още, че дежурните на смяна са реагирали много бързо и адекватно на ситуацията.

Детската градина в с. Струма бе открита през 2017 година и е една от най-добре обзаведените в община Сандански. От 2018 година тя се посещава и от децата от съседното с. Лебница.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *