Извънредна ситуация в Малта! Повече от половината пътни полицаи са арестувани

Повече от половината от пътните полицаи, включително техният ръководител, в малката островна държава Малта бяха арестувани заради подозрения за масови измами, след като властите са получили информация за престъпленията от анонимно писмо, пише агенция “Фокус”.

Според властите 37 от всички 50 пътни полицаи в страната са били задържани по подозрение, че са си приписвали стотици часове извънреден труд, който не са изработили, в рамките на три години.

Малката държава се бори с проблемите с корупцията в последните години, която се простира от политическия до бизнес елита на Малта. Сред задържаните е и ръководителят на малтийската пътна полиция Валтер Спитери, който е подал и оставката си.

Част от полицаите са заподозрени и в използването на служебно гориво за личните си автомобили.Според местните мотористи има забележимо по-малко пътни полицаи по улиците след масовите арести, въпреки че властите са поискали временно липсите на кадри да бъдат запълнени от бивши служители.

Според премиера на Малта Роберт Абела е добър знак факта, че полицията разследва своите колеги.

„Това потвърждава, че имаме функциониращи органи на реда. Ако тези разследвания доведат до съд, или до дисциплинарни действия, тогава това ще се потвърди“, каза той пред репортери.

Разследването срещу полицаите е започнало след като те са получили анонимен сигнал, който описва с детайли за това как полицаите получават пари за работа, която не вършат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *