Извънредни избори за кмет в с. Овчарци

В село Овчарци, община Сапарева баня, ще има избори за кмет през септември. Кандидатите, които ще се изправят в битка за поста на 27 септември – отстранената от Административен съд – Кюстендил досегашна кметица Радостина Сусанина, която се явява като независим кандидат за кмет, и Васил Говедарски от ГЕРБ. Неуспелият през 2019 г. кандидат на ГЕРБ за кмет на с. Овчарци Йордан Куйов се е отказал от надпреварата за кметския стол.

Петте партии, които ще имат присъствие в избирателните комисии, са ВМРО, БСП, ГЕРБ, „Воля” и ДПС.

Както “Струма” писа, Радостина Сусанина събра вота на съселяните си на изборите за местна власт през 2019 г., но беше отстранена. Три месеца след като управлява селото, от ГЕРБ в Сапарева баня беше подаден сигнал в ОИК – Сапарева баня, че Р. Сусанина не се е отписала като собственик на фирма. Тя има хранителен магазин в селото и е открила ферма като едноличен търговец. След избора й за кмет тя не се отписала като собственик.

ОИК – Сапарева баня не можа да събере една трета от гласовете, за да я отстрани от кметския пост. ГЕРБ – Сапарева баня обжалва решението на ОИК пред Административен съд – Кюстендил, който се произнесе, че е нарушен изборният закон, и Р. Сусанина трябва да освободи кметския пост.

На заседание на ОбС – Сапарева баня общинските съветници по предложение на кмета на община Сапарева баня Калин Гелев назначиха за вр.и.д. кмет техническата секретарка в кметството Здравка Камджилова, която ще управлява селото до предстоящия вот на 27 септември.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *