Извънредни мерки в Италия заради коронавируса

За да бъде спряно най-голямото огнище в Европа, редица градове в северната част на Италия бяха подложени на пълна блокада. Премиерът Джузепе Конте обяви извънреден план за справяне с болестта, с която са заразени вече 79 души.

Италия наложи извънредните мерки след като вчера двама души починаха от коронавируса. Редица градове в северните региони Ломбардия и Венето бяха сложени под карантина, предава Нова тв.

„Договорихме се за серия от предложения за овладяване на епидемията, които изпратихме на правителството. В следващите часове очакваме те да бъдат приети. Това, което мога да кажа е, че само в Ломбардия броят на заразените се увеличи до 39”, каза губернаторът на Ломбардия  Атилио Фонтана.

Премиерът на Италия Джузепе Конте обяви спешен извънреден план. На хората ще бъде забранено да напускат и влизат в районите под карантина. Всички училища са затворени, спортните събития са отменени. При необходимост полицията и въоръжените сили ще използват всичките си правомощия, за да налагат мерките.

„Блокадата е добър начин да се спре разпространението на вируса. Всъщност всичко вече е затворено. Всички болници и обществени места са затворени”, коментира  Пиеро – жител на град Казалпустерленго.

На около 50 000 души в няколко града беше наредено да не напускат домовете си. „Коронавирусът е голям проблем, защото трябва да се вземат предпазни мерки. Трябва да пазя здравето си, както и това на семейството си”, каза Ясин – жител на град Казалпустерленго.

Въпреки наложените мерки, италианските власти се опасяват, че вирусът вече се е разпространил извън изолираните райони в Ломбардия и Ването и овладяването му ще бъде трудно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *