ИЗВЪНРЕДНО! Какво става в благоевградската болница, магистрати влизат заради наркотрафикант

Благоевградски магистрати влязоха днес в благоевградската болница, където ще се гледа безпрецедентна мярка за неотклонение.

Поводът за извънредната мярка е македонецът Ейлатин Моратовски, който се потроши на ГКПП – Златарево, скачайки от високо, докато бяга от граничните полицаи, които на 1 март вечерта арестуваха двама негови сънародници с над 44 кг канабис.

Двамата носили големи чанти зелена тревна маса, която при извършения тест реагирала на марихуана. Общото количество на наркотика е 44,352 килограма на стойност 177 408 лв. 36-годишният Адис Сюлеймановски и 34-годишният Оливер Сарандовски са привлечени като обвиняеми за контрабанда на наркотични вещества и незаконно преминаване на държавната граница.

Предвид състоянието му Ейлатин Моратовски е настанен в хирургично отделение на благоевградската болница, впоследствие откаран в болницата на МВР и върнат отново в Благоевград.

Извънредната ситуация с влизането на благоевградските магистрати в болницата се налага заради състоянието на Ейлатин, който е обездвижен заради счупения таз, и искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *