HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ИЗВЪНРЕДНО! Професор с плашеща прогноза – земетресенията в Гърция може да ударят и България! Вижте датите, на които е възможно страната ни да се разлюлее

Могат да се правят прогнози за земетресения. В Гърция има група сеизмолози, които правят много добри прогнози на базата на новите технологии. Те разполагат с по-добра техника от нашите. Същото е и в Сърбия и Румъния, там правят по-добри прогнози заради новата техника, с която разполагат. Това заяви пред Нова телевизия геологът проф. Рангел Гюров.

“Тези земетресения на Балканите през последните седмици показаха една завишена сеизмична активност. Според мен тази активност вече отминава. Хубаво е, че в България нямаше земетресения”, сподели експертът.

“Гърция потъва. Фокусът на това потъване е остров Кипър. Земетресенията възникват не заради разместването на земните пластове, а заради потъването на страната. Тя потъва със сантиметри на година, което е много сериозен процес”, коментира професорът.

“Възможно е това потъване да окаже влияние и в България. Ако има сеизмична активност, тя ще е около Велинград и земетресенията ще бъдат в периода от 4 до 6 септември и от 14 до 18 септември. Не казвам, че това ще стане, а че е възможно да се случи”, обясни геологът Рангел Гюров.

“В Гърция и следващата седмица е възможно да има земетресения, но те ще бъдат по-леки. В България, ако има такива земетресения, те няма да са по големи от 4 по Рихтер”, каза още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *