Извънредно! Цветан Цветанов напуска парламента /на живо/

Цветан Цветанов заяви в извънреден брифинг и след среща с премиера Бойко Борисов, че напуска Народното събрание като депутат.

„Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент, ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб“, каза Цветанов и допълни, че неговото решение ще даде успокоение след всички спекулации, че иска да разцепи ГЕРБ.

„Винаги съм се ръководил от семейните ценности. Знам, че ако има проблем, страдат децата. Ако има развод, страдат децата“, допълни Цветанов. Той посочи, че винаги е изповядвал това да бъдат екип и призова да се спрат с ГЕРБ.

„Всичко през целия ми съзнателен живот е ръководено от законността и от обществения интерес.Искам да споделя с Вас решението, което съм взел преди няколко дни. Днес го официализирах пред лидера на ПП ГЕРБ и премиер на Република България Бойко Борисов. Първо искам да благодаря на всички тези, които се постараха да бъдат обективни. Благодаря и на тези, които създадоха другото усещане за много манипулации и внушения“, заяви Цветанов.

Да спрем със спекулациите. Няма драма от това, че ще напусна НС. Избрал съм да съм част от каузата на ГЕРБ. И няма да сложа личното и егото си, заяви Цветанов. Той обясни, че не иска спекулации, че седи в НС само и единствено да се държи за депутатския мандат и е взел решението обосновано и ясно.

По повод обвиненията, че се е опитал да прикрие проверката за небостъргача на “Артекс”, Цветанов извади писмото на Инициативния комитет от “Лозенец”, което е изпратил заедно с материалите. Трябваше да покажат цялото писмо и да се кажат всички адресати на това писмо, каза Цветанов и изброи президента, премиера, парламентарната шефка, главния прокурор, шефовете на всички групи в парламента, омбудсмана, столичния кмет и много други. Това е сигналът, който е внесен на 25.05.2018 г. И съгласно закона препратих сигнала до компетентен орган.

Като председател на вътрешната комисия и като председател на ПГ съм спазил АПК и това, което съм направил, ме е задължил законът и съм го направил по съответния правен ред.

Направил съм това, което се изисква по закон и ако това беше проверено, нямаше да изпаднем в заблуждение на гражданите, каза той. По повод обвиненията за лобизъм със сградата на “Артекс” чрез промените в ЗУТ, Цветанов обясни, че всички специалисти казват, че този закон няма никакво отношения към тази сграда. Когато се поднася невярна информация, се създава обществено настроение, което рефлектира върху лица и партии и в случая жертвата бях аз, каза той.

Причината Цветанов да се оттегли от поста е скандалът с имотите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че зам.-председателят на ГЕРБ е купил апартамент в столичния квартал “Изток” на цена, по-ниска от пазарната. По същата причина оставки вече подадоха и министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в Сряда, 27 март 2019 г.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *