Издигнаха монумент на боклука в центъра на Благоевград

Монумент на боклука беше издигнат пред областна управа в центъра на  Благоевград. Инициативата е на “Изправи се! Мутри вън!”, а специален гост на събитието беше проф. Велислав Минеков.
Водачът на листата с №18 Димитър Делчев разясни пред медиите, че България е заприличала на сметище, а отговорността за това е на държавните власти.
“Честит първи април на управляващите, но това не е шега, а истински паметник на боклуците. Той показва боклуците, с които беше зарината България през последните 11 години. 
По време на кампанията се сблъскахме с няколко незаконни сметища в Благоевградска област. Такива има по поречието на река Места, а в община Гърмен подадохме сигнал срещу роми, които изхвърляха незаконно стари гуми и други вредни за природата отпадъци”.
“В същото време РИОСВ бездейства и вместо това дава разрешение за застрояването на парк Бачиново без екологична оценка и обслужва корпоративни интереси”, каза още Делчев.
Проф. Велислав Минеков, който пристигна в Благоевград специално за събитието, заяви: “В тази пластика има много символика. Направена е от боклук. Този боклук можем да сравним с онзи боклук, който ни управлява вече повече от 10 години. Време е за почистване. 4 април е чудесна дата. Грабвайте метлите, вземайте мотиките и ги почиствайте докрай. Скубете този бурен колкото можете и колкото сила имате”.
“Благодаря на проф. Минеков за подкрепата. Той е наш приятел и аз много държа на неговото мнение”, добави водачът на листата с номер 18. 
Димитър Делчев призова хората да не се страхуват. “Нито коронавирусът, нито мутрите на Борисов могат да ви отнемат правото ви на глас”. 
“На 4 април с №18 изберете “Изправи се! Мутри вън!” за премахване на корупционния модел на управление. Справедлива съдебна система. Повишаване на доходите. Чиста и зелена природа.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *