Топ теми

Издирваният нападател на полицай се е предал

Обявеният за издирване участник в инцидента в ромския квартал в Мъглиж снощи след 18.00 часа, се е предал тази сутрин, като се явил в полицейското управление на Казанлък, придружен с адвоката си. Това e съобщил старши комисар Георги Хаджиев, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора, предаде БТА.

Нападателят на полицая е 23- годишен жител на квартала. Задържан е за 24 часа. Задържаните в ареста са трима, двама от тях са криминално проявени и с излежани присъди, уточнява старши комисар Хаджиев. Предстоят разпити. Ще се иска задържане под стража за 72 часа, за изясняване на инцидентите, свързани с незаконните състезания с каруци, петима ранени полицаи и катастрофа с двама загинали. Младежи на 23 и 22 години загинаха на пътя Стара Загора-Казанлък и една от версиите за катастрофата е каруца без светлини, която се е движила по главния път през нощта, за да участва в незаконната гонка. Днес е погребението им в Казанлък, където вчера беше обявен ден на траур.

Над 10 са актовете, направени от инспектори за използването на незаконни каруци в ромския квартал, но нито един от тях не е платен. Само на един нарушител са направени 4 акта, казва д-р Душо Гавазов, заместник-кмет на Общината.

По официални данни в квартала, който се намира на границата на подбалканския път СофияБургас, живеят 870 жители. По неофициални данни са близо 1200 и в разликата са и тези, които обикновено стават инициатори за инциденти, коментира д-р Гавазов. В момента обстановката в населеното място е спокойна, нормален е достъпът до общинските учреждения, училище и детски заведения, каза зам.-кметът на Община Мъглиж. Продължава засиленото полицейско присъствие в подбалканската община.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *