Издирват скутера и телефоните на убийците на журналиста Йоргос Карайвас

Убийството в мафиотски стил на журналиста Йоргос Карайвас в петък в Атина продължава да водеща тема в гръцкия печат. “Катимерини” пише, че в момента полицията е съсредоточила издирванията си върху списъка с откраднати скутери, с какъвто на запис от охранителна камера се вижда, че убийците се отдалечават от местопрестъплението. Също така се проучват телефонните обаждания между извършителите и помагачите им, които са наблюдавали близките пресечки.

Според полицията е сигурно, че скутерът, използван при убийството, е бил откраднат. Затова ще разследват внимателно всички кражби на подобни скутери, за които собствениците са съобщили напоследък.

Освен това криминалистите предполагат, че в убийството са участвали две групи. Едната се е състояла от физическите извършители, а другата е проследила журналиста след излизането му от сградата на телевизия “Стар”. Следователите се опитват да идентифицират телефонни обаждания, извършени между двете групи, за да достигнат до конкретни телефони и до заподозрени за убийството.

“Катимерини” припомня, че журналистът е писал нееднократно за над десет убийства, които от 2018 г. насам се свързват с борба за надмощие в гръцката мафия. В една от статиите си, публикувана на 3 февруари тази година, Карайвас съобщава за среща миналото лято в атинското предградие Варкиза на “четиримата водачи на бароните на нощта”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *