Издирват с Интерпол сина на Миню Стайков

Синът на алкохолния бос Миню Стайков вече се издирва и чрез Интерпол. Стайко Стайков е в неизвестност от 5 септември, когато баща му и още 6-ма души бяха задържани за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и акцизни стоки без бандерол, съобщава Нова телевизия.

От тогава Стайков-старши е в ареста.

Миню Стайков беше задържан по подозрение, че е част от престъпна група за данъчни измами, пране на пари, съхранение и  продажба на акцизни стоки без бандерол. За участие в групата бяха обвинени още неговият син Стайко, Иван Димитров – син на кмета на Карнобат  и братът на съпругата на Миню Стайков.

Проверени са 36 офиса на фирми. В счетоводната къща, която е обслужвала бизнеса, е намерен фалшив печат на банка. От прокуратуратапоказаха кадри от нелегална фабрика за цигари в Карнобат, която беше разбита през юли. За седмица във фабриката са били произвеждани цигари на стойност 3 750 000 лева. Данъчните запечатаха и три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за вина и бутилиращото производство във Венец. По-късно съдът разреши производството в заводите да продължи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *