Иззеха 1 тон месо без документи от цех в село Караджово

1 тон месо без документи за произход откриха служители на икономическа полиция Пловдив. Месото е иззето от цех в село Караджово, съобщава Нова тв.

На 27 май при проверка в цех за преработка на месо в с. Караджово, обл. Пловдив служители от отдел “Иономическа полиция” Пловдив при съвместна проверка с контролните органи – Областната дирекция по безопасност на храните и Инспекцията по труда, установили, че в обекта, стопанисван от старозагорска фирма, се съхранява месо без документи за произход.

Служителите на икономическа полиция са започнали документална проверка във връзка с изясняване на обстоятелствата. В хода на работа проверяващите от ОДБХ-Пловдив са констатирали липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните и открили, че съхраняваното в работното помещение охладено пилешко месо е без здравно-индентификационни документи,които да доказват произхода и годноста му за консумация.

Контролните органи са съставили констативен протокол, акт за възбрана, протокол за отговорно пазене и разпореждане за унищожаване на откритото месо. Случаят е докладван на дежурен прокурор при Районна прокуратура Асеновград.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *