Изискват цялата документация на”Мин Индстри”, добиваща въглища в частни земи на Дивотино

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и Елена Йончева днес се срещнаха с жителите на Пернишкото село Дивотино по повод нарушенията на фирма „Мин Индъстри“, коята добива въглища в района и унищожава частни земеделски земи.  Те бяха придружени от народните представители Станислав Владимиров и Любомир Бонев.„Цялата документацията за концесията на фирма „Мин Индъстри“, която добива въглища в района на село Дивотино, ще бъде изискана от Министерството на енергетиката още в понеделник“, обеща Нинова  пред хората от селото. По думите й ако Христо Ковачки си е нарушил правата по концесия, да му се иска отнемане на тази концесия, а засегнатите земи трябва да се възстановят или да се обезщетят хората.

От Инициативния комитет „Да спасим Дивотино“ информираха, че изземването на земеделската земя продължава от три години. Арендатори са подавали многократно жалби. Има такива и до прокуратурата, но до момента не е било предприето нищо. Преди две години пък бил съставен административен акт на фирмата, но не били открити собствениците, за да им бъде връчен.

От три дни Цветан Цветанов се вихри като някакъв герой, жертва. Може ли да си отстранен за корупция, за съмнения за финансови измами и да си лицето на кампания за честни избори. Това е абсурд. Начинът изборите да не бъдат опорочени, е да излязат максимално много българи да гласуват“, подчерта лидерът на БСП.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *