Изкоренете тези 7 вредни навика на работното място

Жадувате за положителна промяна в кариерата си? Тя няма да дойде, ако преди това не промените поне малко самите себе си.

Започнете от вредните навици в службата. Почти всеки има някой такъв. От Inc.com посочват тези, които най-много ви дърпат назад.

1. Постоянно се извинявате. Разбира се, че това е необходимо в определени ситуации. Но когато нещата не зависят само от вас, не е нужно да поемате цялата вина. Запазвайте самочувствието си и се учете от грешките си.
2. Казвате “да” на всичко. Поемате твърде много задачи и накрая не свършвате нито една като хората. Няма нищо лошо в това понякога да отказвате, дори на шефа си.

3. Често закъснявате. Това прави лошо впечатление и изпраща послание, че не уважавате нито собственото си време, нито това на компанията.
4. Вманиачавате се по конкуренцията. Вместо да се фокусирате върху собствената си работа, сте се втренчили в това какво правят колегите ви. Не им завиждайте, а се вдъхновявайте от постиженията им.

5. Не пускате телефона си. Ясно е, че той е неизменна част от живота ви, но трябва да си давате и почивка от него. Ограничете времето си в социалните мрежи и го отделете, за да работите по-динамично и продуктивно.

6. Винаги играете на сигурно. Грешна стратегия, ако си мечтаете за големи успехи – тях ги носи именно премереният риск.

7. Не работите добре в екип. Намерете начин да се спогаждате повече с колегите си и да ги включвате в проектите си. Ще си помогнете, а и може да научите нещо ценно от другите.expert.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *