Излекувайте ръцете и краката си с восък

Когато чуете “парафинoв восък”, първата и вероятно единствената асоциация, която имате, е със свещи. Най-вероятно си мислите: “Е, това е просто восък – нищо кой знае какво”. Може да ви изненада, но парафиновият восък може да се използва по много различни начини и също така има изключителни ползи за здравето.

Лечение на ръцете

Използваме ръцете си за всичко и ги излагаме на вода, студ и горещина. Така че не е чудно, че кожата на ръцете ви може да изсъхне много бързо и лесно. Парафиновата обработка е чудеснен начин, за да стане кожата ви гладка и мека.

Просто потапете ръката си в нискотемпературен разтопен восък, пише Zdrave.to. Може да се наложи да повторите този процес няколко пъти, за да получите добро покритие; Поставете ръката си в пластмасова торбичка; Поставете ръката си в ръкавица; Изчакайте 10-15 минути, след което внимателно отлепете восъка от ръката си; Повторете процеса с другата си ръка.

Лечение на краката

Този процес е много подобен на лечението на ръцете.

Потопете краката си в нискотемпературен разтопен восък. Може да се наложи да повторите този процес няколко пъти, за да получите добро покритие; Поставете краката си в наилонова торба или използвайте прозрачна такава; Обвийте краката си с кърпи; Изчакайте 10-15 минути, след което внимателно отлепете восъка от краката си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *