Изложба с любовни послания наредиха в кюстендилско читалище за Свети Валентин

В кюстендилското читалище „Братство 1869“ откриха изложба по повод Св. Валентин – празника на влюбените. Тя включва информационни табла с историята на празника и как се отбелязва той по света, сърца с любовни послания и картини на ученици от класа по изобразително изкуство. Изложбата остава подредена до края на този месец.

„Празникът е много хубав и ние по традиция правим всяка година такава изложба с нашите доброволци и с Младежкия информационен център. Искаме да допринесем за по-доброто настроение на всички и наистина да се почувстваме по-празнично. Сега обаче живеем в една по-сложна обстановка, в която влюбените са повече, и това ни кара ние да го отбележим. Нашето послание е да се обичаме повече, да има любов между хората и с всички тези положителни емоции да преодолеем този труден момент, в който се намираме”, заяви председателят на читалище „Братство” Иван Андонов.

Той уточни, че всеки може да посети изложбата, като от читалището са предвидили да няма струпване, да се спазват социалната дистанция и противоепидемичните мерки.

„Тук всеки може да намери своето сърце, частица от любовта в тази изложба”, добави председателят.

За възникването на празника се носят редица легенди, но най-често се свързва с римския свещеник Валентин, който папа Геласий Първи обявява за светец през 496 г. Днес празникът се чества на 14 февруари в много страни по света, както и в България.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *