Излязоха нови подробности за кървавото убийство в Дупница

Кърваво меле в квартал „Гиздова махала” в Дупница завърши с убийство. С нож в гърба, в областта на сърцето, е прободен 27-годишният Стефан Кирилов, той е починал на място.

Трагичният инцидент стана вчера около 14.30 ч. пред дома на Ст. Кирилов, който е баща на две деца – момче и момиче на 3 и 5 г. Оказа се, че неговият чичо, 38-годишният Емил Стоянов, го намушкал с кухненски нож в гърба. Острието на хладното оръжие е пронизало сърцето на Ст. Кирилов и той се свлякъл на земята пред очите на съкварталците си.

Кавгата започнала преди няколко дни между Ст. Кирилов и сина на чичо му. Децата им си играели на улицата, но се сбили и двамата бащи скочили да се саморазправят, така се стигнало до голям скандал. Тогава ги разтървали съседите.

Кметът на „Гиздова махала”, бизнесменът Калин Георгиев, водил дълъг разговор с роднините на двамата братовчеди, за да укроти страстите и да не се стига до вендета. Те обещали и си стиснали ръцете, но вчера около 14.30 ч. скандалът отново се разразил. Роднини с ножове се нападнали едни други. Някой дори стрелял с газов пистолет покрай главата на 11-месечно бебе, от изстрела са опушени очите му. Медици съобщиха, че няма опасност за бебето, то веднага е заведено от родителите му при очен лекар.

След убийството вчера до 17 ч. имаше задържани 4-ма души. В ромската махала са „на нож”, очакват се нови ексцесии между роднините на убития Ст. Кирилов и убиеца му – чичо му Емил Стоянов.

Цялата полиция в Дупница беше вдигната на крак вчера да охранява ромския квартал, за да предотврати нови кръвопролития. На помощ бяха повикани и полицаи от Кюстендил. От полицията дори не съобщиха на близките веднага, че намушканият с нож в сърцето Стефан Кирилов е починал. Поради напрегнатата обстановка полицаите ще патрулират в ромската махала няколко дни. И в Спешен център – Дупница ще има един полицейски екип, който да пази дежурния лекарски екип от евентуална саморазправа. Вчера всички дежурни в Спешния център – санитари, лекари, шофьори на линейки и медсестри, бяха стресирани и през целия ден очакваха да бъдат нападнати от разярените роми.

Кметът на „Гиздова махала” Калин Георгиев заяви пред репортер на „Струма”: „В квартала е страшно, не се знае кой откъде ще извади нож. Трудно ми е да овладея емоциите на хората. Надявам се задържаните да останат за няколко дни в ареста. Ако ги пуснат на свобода, не мога да предвидя какво ще се случи. Опитах се да спра кавгата между роднините, защото знам, че в такъв момент може да се стигне до жестока саморазправа и да се пролее кръв”, заяви К. Георгиев.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *